Annulatie stages 2021

Bij het opstellen van het winterprogramma midden augustus waren we nog vrij gerust dat het winterseizoen een redelijk normaal verloop zou kennen. Optimism is a moral duty, nietwaar?

Week na week bleek echter dat Covid-19 ons nog lang parten zou spelen.

De basistage in Lungau (januari) moest ik annuleren en een tijd later was ook de stageweek in de Brenner-regio (februari) hetzelfde lot beschoren.

De beslissing van de Belgische regering dat het verbod op niet-essentiële reizen tot 1 april wordt verlengd gaf ook de genadeslag aan onze hoogtoerenweek begin maart.

Als diehard ski-alpinist met jaarlijks gemiddeld 30 à 35 skibeklimmingen is dit ook voor mij zeer jammer en pijnlijk. We kunnen hier lang over doorbomen maar het is wat het is.

Op sociale media wordt al genoeg gejammerd en geklaagd. Ik ga hier zeker geen schep boven op doen. Au contraire, ik heb al bij al begrip voor het geheel van de maatregelen en heb echt wel vertrouwen in de wetenschap. Neen, voor mij is de aarde niet plat ;-).

Natuurlijk kan je over elke individuele maatregel beginnen zeuren of er vraagtekens bij plaatsen maar wat brengt dat bij? Als we eerlijk en nuchter zijn beseffen we allemaal dat er veel belangrijkere zaken zijn in het leven dan het missen van een ski- of toerskitripje. Als dit je belangrijkste zorg is dan denk ik dat er niet al te veel problemen zijn. Geloof me vrij.

Misschien moeten we wat minder aandacht besteden aan de al bij al beperkte groep van roepers, non-believers, complotdenkers… Verhoudingsgewijs krijgt deze groep wellicht wat te veel airplay. Het is zoals bij een ongeval: in de eerste plaats beter aandacht besteden aan de gewonde(n) die je niet hoort en dan pas aan diegene(n) die nog veel lawaai maken.

Het afgelopen jaar was misschien niet makkelijk en fijn maar voor ¾ van de wereldbevolking is onze lockdown nog altijd heaven on earth. Laten we dus alles een beetje in perspectief zien. En laten we terugkeren naar wat meer solidariteit en wat minder egoïsme.

Zoals ik al meermaals heb aangehaald: de bergen en de sneeuw gaan echt niet lopen hoor. Is het niet meer voor dit seizoen dan kunnen we volgend jaar beslist wel weer op stap. Geniet ondertussen van de kleine dingen des leven ;-).

En na een tegenvallende winter en/of voorjaar kunnen we ons wellicht optrekken aan een fijne zomer.

Zorg goed voor jezelf en voor de anderen ! And… keep smiling ;-).

Peter