BPA Toerskistages 2023

INSCHRIJVINGEN – ONLINE  VIA  WWW.BPA.BE (vanaf 15/09/2023)

In het winterseizoen 2023 bieden we BPA- en KBF– leden volgende stages aan:

We openen in januari met de klassieke en enorm populaire basisstage. Deze vindt plaats in het Wipptal. Deze regio hebben we vorig jaar herontdekt en biedt redenen genoeg om nogmaals terug te keren. De week richt zich tot de absolute beginner en de lichtgevorderde toerskiër.

In maart volgt dan een opleidingsweek waar zowel (a) debutanten maar ook (b) toerskiërs met een zekere ervaring op zoek naar meer zelfstandigheid welkom zijn. Vorarlberg ( Montafon/ Silvretta) vormt hier een ideale uitvalsbasis om beide doelgroepen te bedienen.

Op de kalender zijn we zoals gebruikelijk op zoek gegaan naar de “meest rustige periodes”. Bij ons dus geen drukke vakantieweken (Kerst, Karnaval, Pasen,…) . Rust en eenzaamheid maken een belangrijk deel uit van de beleving.

 • Basisstage “Wipptal                              Periode : zon 22/01 –  zat 28/01/2023

De omgeving van de Brennerpas is bij velen misschien minder bekend als toerengebied. Maar de grens tussen Stubaier en Zillertaler/Tuxer Alpen biedt een ruim aanbod aan tochten.


Na jaren afwezigheid hebben we deze regio vorige winter herontdekt. De regio met zowel valleien naar het westen (Stubaital) als naar het Oosten (Zillertal) biedt een schat aan mogelijkheden.


Een prima skiniveau, een goede conditie én de juiste mindset zijn onontbeerlijk. Vanuit een comfortabel gasthof maken we dagtochten en genieten ’s avonds van wat luxe .
In de prijs zijn inbegrepen: begeleiding en onkosten stageleiding, verblijf in halfpension én wellness ;-).

Prijs: bij 4/5 dlnrs.  ongeveer 710 € voor BPA-leden

 • Basis/Ervaringsstage “Montafon         Periode : zon 05/03 –  zat 11/03/2023

Montafon en het aangrenzende Silvretta-gebied is niet enkel een sneeuwzekere regio maar ook een prachtige locatie om te toeren.


Zowel beginners maar zeker ook toerskiërs op zoek naar meer zelfstandigheid zijn welkom op deze “opleidings-annex-ervarings” – week.


Ook hier zijn een prima skiniveau, een goede conditie én de juiste mindset belangrijke voorwaarden om deel te kunnen nemen. Vanuit een comfortabel hotel maken we dagtochten in zowel Montafon als in de Silvretta.
In de prijs zijn inbegrepen: begeleiding en onkosten stageleiding, verblijf in halfpension .

Prijs: bij 7/8 dlnrs.  ongeveer 825 € voor BPA-leden

Verdere info:

 • Door het werken met kleine groepen komen we zowel tegemoet aan deelnemers die louter begeleiding zoeken als aan diegenen die streven naar zelfstandigheid. De ervaring leert ons dat deze mix op het terrein goed werkt. Kleine groepen bieden meer mogelijkheden, meer flexibiliteit en natuurlijk meer veiligheid.
 • Een greep uit het programma: tochtvoorbereiding, strategie (stop or go, snowcard), lawineberichtgeving, simulatie lawineongeval, LVS-oefeningen, sneeuwprofiel, leggen van een spoor, skitips bij de afdaling,… Zoals steeds integreren we het opleidingsaspect in onze tochten.
 • Alle deelnemers worden uitgenodigd op een theoretische clinic rond lawinegevaar (december 2022).
 • Voor al onze opleidingen (dus ook de basisopleiding) verlangen we een prima skiniveau. Maar minstens zo belangrijk zijn: de ware bergspirit – dus geen salonskiërs – in groep kunnen functioneren en een goede tot zéér goede conditie.
 • BPA-leden kunnen genieten van het in de prijs inbegrepen veiligheidspakket: schop + LVS + sonde. Andere KBF-leden kunnen dit verkrijgen tegen een bescheiden bijdrage.

Aanmelden/Inschrijving:

Gelieve tijdig in te schrijven zodat u zeker bent van uw plaatsje !

 • De stages worden ingericht door B.P.A. maar staan open voor alle KBF-leden. Info bij Peter : peter.toerski@gmail.com (GSM 0477 720 485).
 • De inschrijvingen verlopen online via “ www.bpa.be >  Activiteiten en Opleidingen > Toerskiën > “Basisstage Wipptal” of “Stage Montafon”.
 • Gelieve tijdig in te schrijven – best ná contact met de stageleiding – de volgorde van betaling bepaalt de volgorde van inschrijving.
 • De eerste week van de inschrijvingen (15/9 – 21/9) krijgen BPA-leden de voorkeur op andere KBF-leden.

Peter Zie ook: www.toerski.be of www.facebook.com/toerski.be of www.bpa.be