About

Sinds 1993 ben ik in de ban van het toerskiën. Aanvankelijk sporadisch, daarna meer en meer…  en uiteindelijk behoorlijk fanatiek… zegt men mij ;-). Ondertussen heb ik – verspreid over de ganse Alpen – enkele honderden zelfstandige beklimmingen met de ski’s achter de rug.

In de loop der jaren heb ik in het buitenland – via OeAV en DAV – de nodige  staatsdiploma’s verworven. Zo behaalde ik o.a. het diploma van Fachübungsleiter Skibergsteigen en dat van Trainer B Skihochtouren. Zomer en winter verzorg ik – als “vrijwilliger”  binnen De Klim- en Bergsportfederatie Vlaanderen (KBF) – opleidingen, clinics, familiekampen en stages. Voor de Bergsportvereniging Provincie Antwerpen (BPA) – de grootste club binnen KBF – ben ik al jaren verantwoordelijk voor de toerskiprogrammatie.

De site toerski.be werd gelanceerd in 2007 naar aanleiding van de “Toerski Exploration Chili” die ik met een vriend ondernam. Tijdens deze Chilitrip realiseerden we diverse eerstbeklimmingen met de ski’s.

Later groeide het idee om een meer algemene site op te starten rond alles wat van ver en dichtbij verband hield met (toer)skiën, ski-alpinisme, freeride, winteralpinisme…

In 2012 werd de facebookpagina www.facebook.com/toerski.be opgestart om nog sneller foto’s, tips en nieuwtjes mee te delen. En in 2013 werd de site herwerkt met WordPress om ook makkelijker en sneller nieuwe verhalen online te zetten.

Veel kijk- en leesplezier.

Peter Vanhoof