BPA Toerskistages 2020

INSCHRIJVINGEN STARTEN OP   05/10/2020 VIA  WWW.BPA.BE

VOLZET !

DSC00120

Voor het winterseizoen 2020 bieden we BPA- en KBF– leden een klassiek programma aan.

We openen met onze getrouwe en enorm populaire basisstage. Deze vindt plaats in het Grossarltal en richt zich tot de debutant en de lichtgevorderde toerskiër.

En na het geweldig succes van het afgelopen jaar organiseren we nogmaals een hoogtoerenweek. Hier spreken we de (licht)gevorderde tot meer ervaren toerskiër mét de nodige alpine ervaring aan.

———-

Stage 1 : Basisstage Grossarltal (Volzet !)

In ons stage-aanbod ditmaal een voor velen wellicht minder bekende maar daarom niet minder attractieve regio: het Grossarltal. Aan het uiteinde van deze vallei in het Salzburgerland bevindt zich het toerskidorp Hüttschlag. Dit is een ideale plaats om zowel de eerste stappen te zetten als om iets meer ervaring op te doen.

De mogelijkheden zijn er énorm. Er is  een ruim aanbod van makkelijke tot uitdagende tochten van 800 tot wel  1.400 hoogtemeter.

Naar aloude gewoonte integreren we het volledige opleidingspakket in onze tochten en beklimmingen. Het eindresultaat mondt  zo uit in niet enkel een leerrijke maar ook een aangename en sportieve week.

Voor deze week focussen we op de beginnende of lichtgevorderde toerskiër met een prima skiniveau én conditie.

In de prijs zijn inbegrepen: begeleiding en onkosten stageleiding, verblijf in HP én wellness ;-).

Periode : zon 19/01- zat 25/01/2020
Prijs : bij 4/5 dlnrs. ongeveer 765 € voor BPA-leden

Stage 2 : Skihoogtoeren Sellraintal (Volzet!)

En op verzoek van velen organiseren we nogmaals een hoogtoerenweek; het nec plus ultra voor de allround-alpinist(e) die zowel van skiën als bergbeklimmen houdt.

We trekken vijf volle dagen doorheen het Sellraintal. Deze streek in Stubai (AT) bevat misschien niet de “grote namen” maar  staat borg voor een week stevig toerski en alpine plezier. We maken een rondtoer en bezoeken hierbij diverse hutten: Neue Pforheimer, Westfalenhaus, Winnebachsee, Schweinfürter…

Als de omstandigheden het toelaten trachten we dagelijks een mooie drieduizender mee te pakken. Deze week richt zich tot de (licht)gevorderde en meer ervaren toerskiër met de nodige basiskennis van alpine technieken (lopen aan een touw, stappen met stijgijzers en piolet,…)

In de prijs zijn inbegrepen: begeleiding en onkosten stageleiding (UIAGM-gids + Trainer B Skihochtouren) , 6 nachten verblijf in HP in hutten  en pensions.

Periode : ma 09/03 – zon 15/03/2020
Prijs : bij 8 dlnrs. ongeveer 900 € voor BPA-leden

Verdere info:

• Door het werken met kleine groepen komen we zowel tegemoet aan deelnemers die louter begeleiding zoeken als aan diegenen die streven naar zelfstandigheid. De ervaring leert ons dat deze mix op het terrein goed werkt. Kleine groepen  bieden meer mogelijkheden, meer flexibiliteit en natuurlijk meer veiligheid.

• Een greep uit het programma: tochtvoorbereiding, strategie (stop or go, snowcard), lawineberichtgeving, simulatie lawineongeval, LVS-oefeningen, sneeuwprofiel, leggen van een spoor, skitips bij de afdaling,… Zoals steeds integreren we het opleidingsaspect in onze tochten.

• Alle deelnemers worden uitgenodigd op een theoretische clinic rond lawinegevaar (december 2019).

• Voor al onze opleidingen verlangen we een prima skiniveau. Maar minstens zo belangrijk zijn: de ware bergspirit – dus geen salonskiërs – in groep kunnen functioneren en een goede tot zéér goede conditie.

• BPA-leden kunnen genieten van het in de prijs inbegrepen veiligheidspakket: schop + LVS + sonde. Andere KBF-leden kunnen dit verkrijgen tegen een bescheiden bijdrage.

• Voor de huur en/of aanschaf van toerskimateriaal hebben deelnemers en ikzelf de laatste jaren zeer goede ervaringen met Republik (www.republik.be) in Antwerpen.

Stage Tuxer Alpen 2013

Aanmelden/Inschrijving:

• Gelieve tijdig in te schrijven zodat u zeker bent van uw plaatsje !

• De stages worden ingericht door B.P.A. maar staan open voor alle KBF-leden. Info bij Peter : peter.toerski@gmail.com (tel. 014/45.22.51 / GSM 0477 720 485).

• De inschrijvingen verlopen online via “ www.bpa.be > Activiteiten en Opleidingen > Toerskiën > “Basisstage Grossarltal” , “Hoogtoerenweek Sellraintal“.

• De inschrijvingsmodule is vanaf 5 oktober geopend. BPA en BPA-light leden hebben de eerste week een voorkeurrecht. Voor meer details zie www.bpa.be – lidmaatschap.

• Gelieve tijdig in te schrijven – best na contactname met de stageleiding – de volgorde van betaling bepaalt de volgorde van inschrijving.

Peter

Zie ook: www.facebook.com/toerski.be of www.bpa.be