BPA Toerskistages 2019

INSCHRIJVINGEN STARTEN OP   6/10  VIA  WWW.BPA.BE

UPDATE NOG ENKELE VRIJE PLAATSEN VOOR STAGE 3 “WALLIS”

DSC00120

Voor het winterseizoen 2019 bieden we BPA en KBF – leden een volledig menu aan.

We openen met onze klassieke basisstage. Deze vindt plaats in de Montafon en richt zich tot de debutant en de lichtgevorderde toerskiër.
En na het enorme succes van onze trip naar Issfjorden trekken we opnieuw naar Noorwegen: volle 10 dagen Lofoten! Het doelpubliek vormt hier de (licht)gevorderde tot meer ervaren toerskiër.
Om het BPA-aanbod te vervolledigen volgt begin mei ook nog een hoogtoerenweek in Wallis. Ook hier spreken we de de (licht)gevorderde tot meer ervaren toerskiër/alpinist aan.

 

Stage 1 : Basisstage “Montafon”     VOLZET

Montafon is één van mijn geliefkoosde regio’s in Vorarlberg. Grenzend aan de Silvretta biedt deze streek alles wat het hart van een toerskiër sneller laat staan. We verblijven in een comfortabel ***-pension in Gaschurn.  Van daaruit maken we dagelijks een lange of iets minder lange dagtocht. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen we een dagje freeride inlassen. Het skigebied van Gargellen leent zich daar perfect toe.

Het volledige opleidingspakket integreren we in onze beklimmingen, zodat het eindresultaat uitmondt in niet enkel een leerrijke maar ook een aangename en sportieve week.

In de prijs zijn inbegrepen: begeleiding en onkosten stageleiding, verblijf in halfpension én wellness ;-).

 

Periode : zon 20/01- zat 26/01/2019
Prijs : bij 4/5 dlnrs. ongeveer 700 € voor BPA-leden

 


Stage 2: 10-daagse toerskitrip “Lofoten”     VOLZET

Noorwegen heeft al enkele jaren ons hart gestolen. Na enkele verkenningsweken trokken we vorig jaar met een groep naar MØre & Romsdalen.  Dit jaar zoeken we het met de Lofoten nog wat noordelijker.

Tijdens deze 10-daagse trip staan de beklimmingen/afdalingen iets meer op de voorgrond en wordt het opleidingsgedeelte beperkt tot het strikt noodzakelijke. We vertrekken op vrijdag en vliegen van Brussel langs Oslo naar Narvik (Evenes). Met 2 huurauto’s rijden we dan naar onze zeer ruime lodge aan een meer midden in de bergen.

We hebben dan maar liefst 8 volle dagen om tochten te maken. Hopelijk krijgen we kans om te genieten van het noorderlicht.  Op zondag keren we terug.

In de prijs zijn inbegrepen (*): begeleiding en onkosten stageleiding, verblijf in een zeer grote, comfortabele woning (5 kamers, 2 badkamers,) , 2 huurauto’s en alle vluchten (retour ca. 500 €  met bagage en ski’s).

Niet inbegrepen zijn (*): vervoer naar Brussel, en maaltijden. Het ontbijt en avondeten maken we zelf klaar in onze woning. De aankopen doen we – kosten delend – in de lokale supermarkten. Op deze wijze trachten we de reis toch nog zo low budget mogelijk te houden.

We zoeken niet enkel gemotiveerde toerskiërs maar ook mensen die ’s morgens en ’s avonds mee de handen uit de mouwen willen steken.

 

Periode : vrij 01/03 – zon 10/03/2018
Prijs : bij 6 dlnrs. ongeveer 1.550€ (*) voor BPA-leden

 

 

Stage 3 : Skihoogtoeren “Wallis”      NOG ENKELE PLAATSEN

En op verzoek van velen organiseren we nogmaals een hoogtoerenweek, het nec plus ultra voor de allround-alpinist.

Deze week richt zich tot  toerskiërs die zowel van skiën als bergbeklimmen houden en dus de nodige basistechnieken (lopen aan een touw, stappen met stijgijzers en piolet,…) beheersen.

De keuze is gevallen op Wallis (CH) . Hier gaan we de Tour du Ciel aanpakken. Deze skitocht brengt langs de flanken van de reuzen uit Wallis : Matterhorn,  Obergabelhorn, Zinalrothorn, Weisshorn…

Tijjdens deze tocht staan de beklimmingen van o.a. Mont Durand, Blanc de Moming, Bishorn en Wassuhorn op het programma.

De trip is volgens kenners én mooier, én boeiender én minder druk dan de (vaak platgelopen) klassieke Haute Route.

Zwitserland is niet de goedkoopste regio maar zelfs met de dure hutten en pensions  trachten we  ook hier de kosten zo laag mogelijk te houden.

In de prijs zijn inbegrepen: begeleiding en onkosten stageleiding (UIAGM-gids + Trainer B Skihochtouren) , 6 nachten verblijf in HP in hutten  en pensions.

 

Periode : zon 28/04- zat 04/05/2019
Prijs : bij 6 dlnrs. ongeveer 1.000 € voor BPA-leden

 

 

Verdere info:

• Door het werken met kleine groepen komen we zowel tegemoet aan deelnemers die louter begeleiding zoeken als aan diegenen die streven naar zelfstandigheid. De ervaring leert ons dat deze mix op het terrein goed werkt. Kleine groepen  bieden meer mogelijkheden, meer flexibiliteit en natuurlijk meer veiligheid.

• Een greep uit het programma: tochtvoorbereiding, strategie (stop or go, snowcard), lawineberichtgeving, simulatie lawineongeval, LVS-oefeningen, sneeuwprofiel, leggen van een spoor, skitips bij de afdaling,… Zoals steeds integreren we het opleidingsaspect in onze tochten.

• Alle deelnemers worden uitgenodigd op een theoretische clinic rond lawinegevaar (december 2018).

• Voor al onze opleidingen verlangen we een prima skiniveau. Maar minstens zo belangrijk zijn: de ware bergspirit – dus geen salonskiërs – in groep kunnen functioneren en een goede tot zéér goede conditie.

• BPA-leden kunnen genieten van het in de prijs inbegrepen veiligheidspakket: schop + LVS + sonde. Andere KBF-leden kunnen dit verkrijgen tegen een bescheiden bijdrage.

• Voor de huur en/of aanschaf van toerskimateriaal hebben deelnemers en ikzelf de laatste jaren zeer goede ervaringen met Republik (www.republik.be) in Antwerpen.

 

Stage Tuxer Alpen 2013

Aanmelden/Inschrijving:

• Gelieve tijdig in te schrijven zodat u zeker bent van uw plaatsje !

• De stages worden ingericht door B.P.A. maar staan open voor alle KBF-leden. Info bij Peter : peter.toerski@gmail.com (tel. 014/45.22.51 / GSM 0477 720 485).

• De inschrijving verloopt voortaan online via “ www.bpa.be > Activiteiten en Opleidingen > Toerskiën > “Basisstage Montafon” , “ Toerskitrip Lofoten” of “Hoogtoerenweek Wallis“.

De inschrijvingsmodule is wellicht vanaf begin oktober geopend. BPA en BPA-light leden hebben de eerste week een voorkeurrecht. Voor meer details zie www.bpa.be – lidmaatschap.

• Gelieve tijdig in te schrijven – best na contactname met de stageleiding – de volgorde van betaling bepaalt de volgorde van inschrijving.

 

Peter

 

Zie ook: www.facebook.com/toerski.be of www.bpa.be